Beste Italiaanse douches in 2022 kopen


Geïnspireerd door de thermale baden van het oude Rome, worden Italiaanse douches een referentie in badkamerdesign. Dit type douche heeft een gelijkvloerse structuur die esthetiek en comfort combineert. Met een veelheid van gamma’s en modellen op de markt, zult u zeker geconfronteerd worden met een verlegenheid van keuze. Volg deze koopgids om u te helpen bij uw keuze.
Italiaanse douche

Hoe kies je een Italiaanse douche?

Italiaanse douche kiezen
Italiaanse douches zijn de laatste jaren erg trendy geworden, en zijn op de markt verkrijgbaar in een verscheidenheid van stijlen om aan de behoeften en verwachtingen van de consument te voldoen. Daarom moet bij de keuze rekening worden gehouden met bepaalde criteria.

Criterium 1: Stijl en ontwerp

Een inloopdouche heeft strakke lijnen en een minimalistische uitstraling voor een chique gevoel. Voor het comfort zou een glazen paneel of zelfs een glasblok aan één of meer zijden ideaal zijn. Ook geometrische vormen, zoals vierkanten, rechthoeken en zeshoekige lijnen, moeten in aanmerking worden genomen.

Maar u kunt kiezen voor bijna elke wandvorm, zelfs een gebogen wand, als u maar genoeg vloerruimte hebt.

Criterium 2: Omvang

Een inloopdouche kan gemakkelijk worden ingepast in veel verschillende soorten ruimtes. De afmetingen ervan moeten echter van tevoren worden vastgesteld. Dit wordt bepaald door het beschikbare vloeroppervlak in uw badkamer. Het dwingende criterium voor een ideale maat is, zoals bij alle douches, dat hoe groter hij is, hoe aangenamer uw inloopdouche zal zijn. Idealiter wordt een aanvaardbaar minimumformaat van 80 x 80 cm aanbevolen.

Criterium 3: Waterdichtheid

De waterdichtheid van uw inloopdouche wordt verzekerd door waterdichte panelen. Ze worden aangepast en rechtstreeks op de muren geïnstalleerd. De wanden worden ook aangepast rond de omtrek van de installatie om de waterdichtheid te garanderen en eventuele lekken in uw badkamer te vermijden. Daarom moet de installatie worden uitgevoerd in overeenstemming met de waterdichte en waterafstotende strips met een dichte ruimte tot aan de voegen voor een waterdicht en uniform karakter.

In dit verband is het van cruciaal belang rekening te houden met de bekledingen, de verschillende verbindingen, lijm en matten.

Criterium 4: De muren

Een inloopdouche omvat de installatie van een glazen wand om het opspattende water tegen te houden. De vaste wand kan al dan niet gecombineerd zijn met een beweegbaar rolluik of een douchedeur. Indien de overdekking niet breed genoeg kan worden gemaakt om opspattend water te voorkomen, kan het aangewezen zijn te opteren voor een schuifdeur in plaats van een vaste overdekking.

De behuizing kan variëren van een transparante kleur voor totale helderheid en een minimalistisch effect, tot een zeefdruk die bij uw inrichting past. Wilt u meer privacy, kies dan voor een wand met een gerookte tint voor gedeeltelijke of volledige privacy of een spiegeleffect om te genieten van een enorme spiegel in de badkamer.

Criterium 5: De aard van de opening

De openingssystemen zullen afhangen van de vorm van uw Italiaanse douche. Er zijn verschillende soorten:

  • Scharnierende en draaiende deur: De draaideur kan enkel of dubbel zijn. Dit model opent alleen naar de buitenkant van de douche. Dit type is gereserveerd voor grote badkamers. De taatsdeur kan naar buiten of naar binnen opengaan. Hij is op een scharnierpunt gemonteerd, zodat hij weinig ruimte inneemt en slechts beperkt kan bewegen.
  • Schuifdeur: Dit is de ruimtebesparende oplossing. Er is geen interne of externe beweging voor nodig. Met andere woorden, het openen en sluiten heeft geen invloed op het interieur of het exterieur.
  • Vouwdeur: Dit type deur vouwt zich op als een accordeon. Het biedt meer toegangsruimte dan een schuifdeur. Deze deur is perfect voor kleine Italiaanse douches.

Hoe installeer ik een inloopdouche?

Het installeren van een inloopdouche vergt veel denkwerk en wat werk. Je kunt er een professional bijhalen. Maar u kunt het ook zelf installeren, er zijn een paar dingen die u moet doen om ervoor te zorgen dat uw douche even stijlvol als duurzaam is. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u een douche kunt creëren die in uw badkamer past. Zorg ervoor dat u de aansluitingen kunt maken, of het nu een afvoer of een watertoevoer is.

De beste manier om dit te doen is een douchebak te kopen die vervolgens wordt bekleed met het materiaal dat u hebt gekozen, marmer, tegels of gewoon het materiaal dat bij uw pakket hoort. Deze trays worden geleverd met een reeds aangepaste sifon. U hoeft alleen maar de instructies te lezen om de verbinding tot stand te brengen. Gebruik om veiligheidsredenen alleen rustieke materialen op de vloer om gevaarlijke uitglijders te voorkomen.

Het is waarschijnlijk dat u de vloer moet verhogen om de douchebak en de afvoer goed te kunnen plaatsen. De installatie van de bak of de dekvloer, evenals het betegelen van de afgewerkte bovenkant, vereist een afschot van ten minste 1% voor de afwatering. Vergeet niet om waterdicht makende producten te gebruiken om er zeker van te zijn dat alles luchtdicht is. Gebruik ook een veerkrachtige strip rond de bak om alles binnen de perken te houden.

De verschillende soorten Italiaanse douches

Italiaanse douches zijn de trendy modellen van het moment aan het worden. Als gevolg daarvan is er een grote verscheidenheid aan modellen voor ieders smaak. De keuze zal dan worden toegespitst op de verschillende soorten Italiaanse douches.

Klassieke inloopdouche

Klassieke inloopdouche
Een klassieke inloopdouche is ontworpen voor een gelijkvloerse toegang. Hij is uitgerust met verschillende soorten douchebakken voor de waterafvoer. De bak kan worden uitgerust met een sifon of een goot, afhankelijk van de configuratie van de vloer en de badkamer. De materialen zijn verkrijgbaar in tegels, teak of antislip acryl.

Kortom, de klassieke Italiaanse douche heeft een douchebak en een afvoer die op de badkamervloer worden gelegd en afgevoegd. Meestal zijn deze trays niet hoger dan 10 centimeter, en de trend gaat tegenwoordig in de richting van ultravlakke trays.

Intieme Italiaanse douche

Intieme Italiaanse douche
Voor meer privacy kan deze Italiaanse douche achter een lage muur of in een hoek worden geïnstalleerd. Dankzij in een boog geplaatste schuifwanden of vaste wanden wordt het pure aspect geaccentueerd. Bovendien bestaat hij uit lichtgevende LED’s en zeefdrukpatronen om uw inrichting te verfraaien. Het heeft een kleine maar ruime structuur om een intieme en gezellige sfeer te creëren. Voor dit soort douche is het raadzaam te opteren voor een veiligheidsglas dat tegen kalk is behandeld.

Oosterse Italiaanse douche

Oosterse Italiaanse douche
Een oriëntaalse Italiaanse douche is ingericht in dezelfde stijl als een hammam. Het heeft een gemetselde bank en mozaïektegels. Voor de douche is eenvoud aan de orde van de dag met een gecombineerde douche en een ronde douchekop. Inderdaad, dit type douche is opgericht om te ontspannen, maar ook om te reizen en te ontsnappen voor de gepassioneerde die van reis in het Oosten met een kamer met royale proporties grotendeels uitgerust.

Italiaanse douche of badkuip

Italiaanse douche

Italiaanse douches zijn volledig aanpasbaar wat betreft grootte, stijl, vloertype en type afscheiding. Dit type douche is niet alleen praktisch en gemakkelijk toegankelijk, maar wordt ook gewaardeerd om zijn esthetiek en elegantie. De meeste Italiaanse douches zijn ontworpen zonder randen.

Ze hebben gewoon een licht aflopende vloer voor een betere toegankelijkheid. Dit is een groot voordeel voor mensen met gewrichtsblessures of beperkte mobiliteit.

Vergeleken met de voordelen, hebben Italiaanse douches enkele nadelen die verband houden met de complexiteit van de installatie en zwaarder werk vereisen. De installatie kan een zekere kostprijs met zich meebrengen, afhankelijk van de structuur die voor de douche wordt gekozen: een extra platte bak, een betegelde bak of een op maat gemaakte douchebak. De installatiekosten kunnen ook oplopen, afhankelijk van de gebruikte materialen, zoals de bekleding van de bak of de omkasting.

Badkuip

Een badkuip is een vat dat is ontworpen om met water te worden gevuld om in te baden of te douchen. De badkuip staat synoniem voor comfort en ontspanning en is verkrijgbaar in hoek-, rechthoek-, vrijstaande en eilandmodellen. Deze badkameruitrusting heeft een moderne of klassieke vormgeving om in harmonie te zijn met de inrichting van de kamer.

Er bestaan verschillende modellen en reeksen om tegemoet te komen aan ieders wensen en de beschikbare oppervlakte in uw badkamer. Tenslotte hangt de keuze van een badkuip af van de configuratie van de kamer, het oppervlak en de decoratie.

Het nadeel van een badkuip is het waterverbruik en het feit dat u water moet laten lopen om hem te vullen. Voor een bad wordt dezelfde hoeveelheid water verbruikt en er is tijdbeheer nodig om water te besparen. Toegankelijkheid is ook een probleem voor mensen met beperkte mobiliteit en voor grote gezinnen.

Conclusie

Elk heeft voor- en nadelen, maar de keuze zal afhangen van uw voorkeuren, uw budget en de hoeveelheid ruimte die beschikbaar is om het type badkameruitrusting te herbergen. De inloopdouche is functioneler en zuiniger met water. Het heeft strakke, eenvoudige lijnen voor stijl en moderniteit, maar vereist veel werk om te installeren.

De badkuip daarentegen maakt een heerlijk moment van ontspanning mogelijk met een gemakkelijke en eenvoudige installatie van de apparatuur.

Tips

Voorkom uitglijden met een inloopdouche

Hoe beperkt u het risico op uitglijden in uw inloopdouche? Er zijn 3 mogelijkheden: antisliptegels of tegels met onregelmatig gevormde kiezels. Installeer antislipstrips aan de ingang en uitgang van de douche, die zeer doeltreffend zijn maar minder esthetisch. Investeer in een antislipmat om op de douchevloer te leggen. Dit is een goedkope optie en er is een grote verscheidenheid aan betaalbare antislip designmatten waarmee u trouw kunt blijven aan uw ontwerpthema. Belangrijke tip: verwijder de mat na elk gebruik om hem te laten drogen, anders is er kans op schimmel!

Een waterdichte inloopdouche hebben

Een van de belangrijkste doelstellingen is ervoor te zorgen dat uw installatie waterdicht is. Tegelen alleen is geen garantie voor een volledig betrouwbaar resultaat. Er zijn drie alternatieven. Een vloeibaar waterdichtingssysteem (LRS) kan rechtstreeks op de muren en de vloer worden aangebracht. Het tegeltableau moet worden geïnstalleerd in overeenstemming met de afdichtstrips. Ten slotte, om waterdichtingsmatten te installeren, legt u ze in papiervorm alvorens te betegelen om zeker te zijn van uw resultaten.

Pas een passend afschot aan uw inloopdouche aan

Het is niet altijd gemakkelijk om de basisregel van een gelijkvloerse installatie na te leven. Vooral in een flat is het afwateringsbekken vaak hoog gebouwd. Het is daarom bijna onmogelijk de douche uit te lijnen met de vloer en een voldoende afschot te creëren. In de meeste gevallen zal een verhoging van ten minste 15 centimeter nodig zijn om een geschikte helling voor de afvoer van afvalwater te creëren.

De voegen van uw inloopdouche onderhouden

De voegen van uw inloopdouche worden snel vuil door de vochtigheid. Er kan zelfs schimmel ontstaan, waardoor uw badkamer er verwaarloosd uitziet en de voegen verslijten. Om dit probleem te vermijden, is mechanische ventilatie of een raam in de kamer nodig om de kamer te luchten. Er zijn een aantal zeer eenvoudige technieken om dichtingen schoon te maken als ze geschubd of beschimmeld zijn. Het eenvoudigste en goedkoopste is om een tandenborstel met tandpasta te gebruiken om ze schoon te maken. Witte azijn is ook zeer effectief, vooral als je het combineert met ammoniak, zuiveringszout of afwasmiddel. Als u van ouderwetse trucs houdt, kunt u zwarte zeep gebruiken of citroensap, dat dankzij zijn zuurgraad zelfs de vuilste voegen witter kan maken. Tot slot, als u meer geld hebt of geen tijd wilt verspillen, kunt u ook een hogedrukstoomreiniger gebruiken, waarmee u het vuil in een mum van tijd verwijdert.

Regelmatig onderhoud van uw Italiaanse douche

Begin met de afvoer te ontdoen van haren en vuil. Om dit te doen, trekt u de platte stop eruit met een schroevendraaier en schroeft u vervolgens de val van binnenuit los. Verwijder het, haal het vuil eruit en was het met zeepwater. Dan om de lade schoon te maken. Meng een liter heet water met een glas witte azijn en een glas sodakristallen en giet het mengsel in een spuitfles. Spuit dit natuurlijke product op het glazuur en laat het staan. U kunt hetzelfde mengsel gebruiken op tegels en muren, zoals uw douchedeur. De kalkaanslag in de douche zal geleidelijk oplossen. Na een half uur afspoelen met schoon water en een zachte spons.

Faq

Wat is de beste inloopdouche?
De beste inloopdouche hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten op dit moment de beste zijn.

Wat is het beste materiaal voor inloopdouchewanden?
Acryl is het beste systeem voor douchewanden, omdat het het veiligst, het minst onderhoudsintensief en het gemakkelijkst te installeren is, zodat uw douche in slechts twee dagen klaar kan zijn. Acryl is een van de duurzaamste materialen die in de douche-industrie worden gebruikt, en niet zonder reden.

Is het een goed idee om een bad te vervangen door een inloopdouche?
Idealiter heeft u ten minste een badkuip (in de hoofdbadkamer) en een upgrade naar een badkamer met douche in een ensuite. Zelfs als u de badkuip niet vaak gebruikt, is het de moeite waard er een te houden om de potentiële opbrengst van de waarde van uw huis te maximaliseren op het moment van verkoop.

Heeft een inloopdouche een deur nodig?
Inloopdouches zonder deuren vereisen geen speciale ventilatie of verlichting in de badkamer. Als de inloopdouche groot genoeg is, kunnen ventilatie en verlichting in de ruimte worden geïnstalleerd.

Hoe installeer ik een inloopdouchekop?
Installeer de wanddouche op een hoogte van 48 tot 52 inches van de vloer en plaats de douchebediening zo dat ze zowel van binnen als van buiten de douche bereikbaar zijn. Installeer de douchekoppen op een hoogte van 69 tot 72 inches van de douchevloer. Bedenk dat traditionele douchekoppen tot 150 centimeter kunnen reiken.